Sense llista d’espera

Emilia Macía , presidenta de l’associació que agrupa la majoria de les llars d’infants privades de la regió ( ACEIM ) , confirma que aquestes pràctiques , abans esporàdiques , s’han convertit en habituals : «Les escoles tenen cada vegada més places lliures i les llistes de espera han desaparegut . més, després de la pujada de les tarifes de l’any passat , les públiques ja costen gairebé el mateix que les privades . No podrem sostenir aquests descomptes molt més » .

Les quotes a les escoles bressol públiques oscil · len entre els 80 i 260 € després de la Ultiva revisió tarifariaComo publicar 20minuts , 20.000 famílies van renunciar a escolaritzar els seus fills d’entre 0 i 3 anys en centres públics durant el curs 2012/2013 a conseqüència de la crisi i del cop de taxa decretat per la Conselleria d’Educació . L’increment mitjà va ser de 29 euros . Les quotes mensuals , congelades aquest curs , van dels 80 als 260 euros al mes depenent del nivell de renda . El servei de menjador , que costa 90 més , va a part . Si el nen té menys d’un any , els seus pares han d’abonar una quota fixa addicional de 60 euros . Aquestes quantitats suposen que , avui , la diferència amb les guarderies privades s’hagi reduït a uns 40 euros menys . Els 34 milions que la Conselleria d’Educació reparteix en beques – el conegut com xec guarderia- a 31.000 famílies només serveixen per a centres privats . A la pública no hi ha ajudes .

El C.E.I. NINS és un centre privat que va néixer l’any 1969. Acollim nens i nenes de 0 a 3 anys, i no més petits de 4 mesos. És una escola infantil putxet som una escola activa, laica i catalana i l’objectiu principal del nostre Projecte Educatiu és ajudar als nostres nens i nenes a desenvolupar harmònicament la seva personalitat , en un ambient de llibertat i autonomia. Els ensenyem a ser independents i sociables, per tal d’augmentar la pròpia autoestima. Aquesta guarderia sant gervasi