El turisme rús a Catalunya

Catalunya és el destí preferit pels russos per anar de vacances dintre d’Europa. Això explica que el turisme provinent de Rússia no pari de créixer i no sembla que ho hagi de deixar de fer, aquest any augmentarà un 40%, de manera que Catalunya rebrà més de 750.000 turistes russos . Ho ha assegurat el conseller d’Empresa i Ocupació , Francesc Xavier Mena des Moscou , on s’ha reunit amb els principals operadors turístics russos durant la primera jornada de treball de la fira MITT ( Moscow International Travel and Tourism exhibition ) . Mena, a qui acompanyen la directora general de turisme , Marian Muro, i el director de l’Agència Catalana de Turisme , Xavier Espasa , ha afegit que el turisme de països com Ucraïna fins i tot doblaran la seva presència , amb increments del 100 % que suposaran que els 70.000 turistes de 2011 saltin fins a 140.000 a finals d’aquest any .


A més de les estades de sol i platja i de compres , la Direcció General de Turisme ven com a producte turístic les estades curtes a ciutats (els City Breaks ) , el turisme de neu donada la gran quantitat de dominis esquiables a Catalunya i Andorra ( per al que compten amb l’aeroport de Lleida – Alguaire ) , o per motius mèdics .
Després de vint anys assistint a la fira MITT , la delegació catalana s’ha fixat l’objectiu de superar el milió de turistes russos el 2013 i resoldre aquest any el problema dels visats a Kazakhstan . El 2011 , Catalunya va rebre mig milió de turistes russos , una xifra que ja va suposar un increment del 43% respecte al 2010 . En aquesta edició del MITT , la caseta de Catalunya ocupa 250 metres quadrats .

La qualitat dels hotels i el bon estat de l’economia d’una part dels russos els permet fer una escapada de relax a un hotel amb spa a prop de lloret que és una de les poblacions més visitades. Acostumen a fer una escapada amb parella a un hotel spa dins la costa brava.

També i en el mateix àmbit de costa podem trobar l’hotel mercury, que és un hotel de platja situat a la costa de Santa Susana al Maresme (Barcelona). Aquest és més familiar i amb moltes d’activitats pels mes joves i per families.